Mirjam onthult je patronen die je nog niet bij jezelf had gezien. En als je ze niet direct ziet, dan is ze van harte bereid de spiegel zo te draaien tot je in de diepste krochten van je ziel kunt kijken. Niet altijd even mooi, maar zeer functioneel om te kunnen veranderen en groeien. Het is jammer dat je het harde werken wel altijd zelf moet doen bij Mirjam: ze neemt je niets uit handen. Ik heb er heel veel van geleerd en inzichten opgedaan die door haar humoristische -en soms genadeloze- provocatieve stijl bij mij beklijven. 

mooie referentie

Als team wilden wij betere resultaten bereiken door de samenwerking te optimaliseren. Mirjam heeft ons geholpen om duidelijk in beeld te krijgen waar we op zouden moeten focussen. Door haar duidelijke en motiverende aanpak werd het snel duidelijk dat we ons graag wilden ontwikkelen omtrent metacommunicatie, dit wil zeggen dat je door de wijze waarop je communiceert betere resultaten kan bereiken. Na de eerste sessie zijn we aan de slag gegaan en hebben we verschillende dingen uitgeprobeerd, hierdoor werden we als team steeds effectiever! In de laatste sessie hebben we nog een laatste slag kunnen slaan en nieuwe inzichten verkregen op theoretisch vlak. Dank Mirjam voor je energievolle en effectieve aanpak! 

TEAmCOaching

Tijdens een burn-out heb ik bij Mirjam weer ontdekt dat mijn gevoel bestaat. Ik heb ernaar leren luisteren en zo vertrouwen ontwikkeld om mijn eigen keuzes te maken!

Remi, 28 jaar.

“Mirjam daagt je uit! Op een haast irritante, maar tegelijkertijd heel grappige manier, word je met jezelf geconfronteerd. Erg effectief en bijzonder komisch!”

Suzanne

Jij ontzettend bedankt voor de leerzame en omdenkende sessies!! Heeft mij absoluut meer bewust gemaakt over mijn gedrag en handelen. En nu pas ik het steeds meer toe in de praktijk.

Assertiva in ontwikkeling

Ik sta meer stil bij wat ik wel en wat ik niet wil. De doelen die dat oplevert worden duidelijker, concreter en bereikbaarder. Over doelen en wensen communiceer ik eerder, meer en helderder. Bij het bepalen van wat ik wil lukt het me beter om angsten tot rationele proporties terug te brengen. Ik heb meer plezier in dingen aangaan die me weliswaar leuk lijken maar ook spannend. De sessies waren bij tijd en wijle behoorlijk ongemakkelijk. Mijn ingesleten kat-uit-de-boom-kijken houding was niet opgewassen tegen Mirjams provocatieve methodes. 

Arjan 46 jaar

…bij provocatief coachen dacht ik aan ‘zwaar’ en proberen ‘niet in de verdediging te schieten’ en op die manier aan jezelf werken. Het tegendeel bleek waar, al na het eerste telefooncontact. Het is ontzettend leuk om op zo’n humoristische manier uitgedaagd te worden, ik kreeg er meteen zin in en het werd een kleine, helemaal niet zwaar beladen stap om dingen te veranderen die ik anders wilde met Mirjams begeleiding/advies! Precies het juiste duwtje in de rug!

…, ♀, 40 jaar.

Mirjam heeft ervoor gezorgd, dat ik na de eerste sessie ontregeld was. Na de tweede wist ik niet eens meer of ik überhaupt nog wel een probleem had. Bij de derde sessie kwamen we tot de kern. De non-sense, humor en bijzondere metaforen die Mirjam gebruikt helpen op het eerste gezicht voor geen meter, maar zorgen voor meer inzicht en hebben meer effect dan de gemiddelde, theoretisch ingestelde coach.

♂, 38 jaar, Fotograaf

“Als Mirjam iets goed kan dan is het wel met humor en compassie je op een uitdagende manier een zet in de juiste richting geven. Genoeg om over na te denken heb ik gemerkt, ook lang daarna borrelen komische en confronterende situaties weer naar boven.” ♀, 40 jaar

40 jaar

Reverse = voor iedereen die een beetje lef heeft of wil, van een non-conformistische aanpak houd en nu wil poetsen ipv lullen. Reverse werkte al eerder voor zowel de young professionals als de gevestigde seniors; van consultants, zelfstandig ondernemers, zorgmanagers, huisartsen, bedrijfsleiders, pedagogen, trainers, agogischbeheerders, apothekersassistenten, projectmanagers, commercieel directeur, of natuurlijk mensen in between jobs. Of verloskundigen, casemanagers, docenten, HR-managers, tot aan communicatieadviseurs. In welke (werk-)situatie je ook verkeert, je bent nooit te oud voor een reverse.

Mirjam Nagel

“het gaat een stuk beter dan een paar weken geleden. Ik heb een groot stuk motivatie teruggevonden en ga mijn werkzaamheden een stuk vrolijker tegemoet. Ik moet nog steeds de neiging onderdrukken om dingen eindeloos uit te stellen maar dit gaat al een stuk beter.  Ik ben een boek gaan lezen over faalangst waar ik erg veel in herken van mijzelf. Je had een opdracht gegeven om een lijst te maken van de momenten dat ik vast kwam te zitten zodat we die later konden bespreken, elke keer dat ik richting zo’n moment van verlamming ging dacht ik: ‘ok, dit moet ik opschrijven’. In plaats van het opschrijven ging ik de taak uitvoeren waar ik zo tegen aan zat te hikken. Dat heeft me wel verwonderd.” ♀, 29 jaar

♀, 29 jaar

“Als Mirjam iets goed kan dan is het wel met humor en compassie je op een uitdagende manier een zet in de juiste richting geven. Genoeg om over na te denken heb ik gemerkt, ook lang daarna borrelen komische en confronterende situaties weer naar boven.” ♀, 40 jaar

♀ 40 jaar

Ik heb een sessie gevolgd bij Mirjam omdat ik heel erg onrustig werd van de onzekerheid over de toekomst. Dit doordat mijn baan op dat moment op de tocht stond. Al snel kwamen we tot de conclusie dat het normaal is om soms onzeker te zijn over de toekomst. Bovendien gaf Mirjam mij het inzicht dat ik zelf de meeste invloed heb op het oplossen van het ‘probleem’ en dat naar het verleden kijkende de onzekerheid helemaal niet nodig hoeft te zijn. De beren op de weg, zijn van de weg. ♂, 35 jaar

♂ 35 jaar

“In de bel” kan je soms flink door elkaar geschud worden, maar altijd vanuit een enorme betrokkenheid van Mirjam’s kant, om er “uit de bel” goed over na te praten, te lachen en mee aan de slag te gaan.”Heel verrassend om, op een plezierige manier, via een lachspiegel licht te laten vallen op al die onbewuste schaduwkanten in je….” ♀, 60 jaar.  

♀ 60 jaar

En dan zegt Mirjam ineens: “Ik krijg het beeld van Assepoester die druk bezig is het iedereen naar de zin te maken. En je lijkt het nog prettig te vinden ook. Waarom vergroot je dat niet uit en koop je een mooie jurk en kijk dan hoe je omgeving daarop reageert.” Dan kan je twee dingen doen: hard weglopen of naar de winkel. Ik loop sinds kort op glazen muiltjes! ♂, 51 jaar.

♂ 51 jaar.

Voor mij heeft Mirjam heel snel de vinger op de zere plek weten te leggen. Middels een aparte combi van betrokkenheid, spiegelen, uit de tent lokken en confronteren met wat ik feitelijk doe wist ze me keer op keer flink uit mijn comfort-zone te halen. Daar is inzicht en lef voor nodig! En dat heeft Mirjam allemaal. Zeer verfrissend!Heb ook enorm gelachen om sommige uitvergrote beeldend die ze gebruikt. Desondanks komt het goed binnen. Fijn om vastgeroeste patronen en oude aannames op deze speelse wijze binnen een andere context weer even helder op het netvlies te krijgen. ♀, 54 jaar.

♀ 54 jaar

Mirjam: Confronteren, uitvergroten.“Ach, je bent gewoon lastig, neem gewoon de telefoon op met:ja hallo met lastig”. Met een enorme dosis humor, een traan en de veiligheid bij Mirjam ben ik weer waar ik wil zijn. ♀, 50 jaar.

♀ 50 jaar

Ongemakkelijk gemakkelijk confronteert Mirjam je met je eigen knelpunten. Ze laat je ervaren of je opgebouwde ‘coping strategy’ nog wel past bij je levensfase. Met haar rake vragen en humor bracht ze me uit balans. Het vinden van een nieuwe balans maakt je scherper. Zeer waardevol om even alles te laten bezinken wat je heeft geraakt, te voelen wat het met je doet en te bezinnen wat jij ermee wil. ♀, 34 jaar.  

♀ 34 jaar

Mirjam is in staat om, met een gezonde dosis humor, kritisch en eerlijk een spiegel voor te houden.Indien je een probleem wilt oplossen danwel accepteren of jezelf wilt motiveren om nieuwe uitdagingen aan te gaan dan ben je bij haar aan het juiste adres. ♀, 40 jaar.

♀ 40 jaar 2

Mirjam is, mede door haar sprankelende en energieke persoonlijkheid, bij uitstek geschikt om je op een kritische en eerlijke manier naar jezelf te laten kijken. Ze prikkelt je om datgene wat voor jou werkelijk belangrijk is naar boven te laten komen.‘Deze dame heeft me zó op weg geholpen dat ik weer gelijk loop met mezelf’.”Coaching door Mirjam gebeurt gepassioneerd en empathisch. Ze integreert gevoel, kennis en intuïtie. Eerlijk en direct geeft ze je een cadeau, het is aan jou of je het durft uit te pakken. Ik zeg: doen!” ♀, 39 jaar.

♀ 39 jaar

Mirjam is perfect voor deze vorm van therapie! Als je kritisch durft te zijn over jezelf en daarvan wil leren, dan is Mirjam degene die je daar naartoe gaat leiden! Groeien als mens doe je niet alleen via de gemakkelijke weg: soms leer je nog sneller van een kleine zet in de juiste richting! ♀, 33 jaar.

♀ 33 jaar

De provocatieve sessies waren erg leerzaam. Het zet je aan tot nadenken, vaak pas nadat de sessies over waren. Hierdoor kreeg ik een nieuwe kijk op mijn probleem! ♂, 30 jaar.    

♂ 30 jaar