50 tinten grijs verzuim: over verstoorde werkrelaties

boek grijs verzuim.jpg

Is de werkrelatie verstoord (en ja, ik weet half werkend Nederland zegt van niet en toch is het wel zo)? Haal de angel eruit en LOS het op. Meteen!

Niemand wordt beter van de onderstroom dat je baas een hekel aan je heeft, of vice versa. Je voelt het aan alle kanten! Let wel: richtlijnen zijn er om dergelijke situaties effectief aan te pakken. Maar de inhoud en de kennis van die richtlijnen leiden niet tot effectief gedrag. Zet daar dus iemand op met verstand van zaken! 

Niemand is gebaat bij langdurig verzuim zonder medische reden. Grijs verzuim noemen we dat. Inmiddels kan ik er een boek over schrijven: 50 tinten grijs verzuim.

Feit; in vier sessies schud ik hard aan alle partijen. Arbo, werkgever, werknemer eventuele verzekeraar. Met als doel het hebben van perspectief. Meestal wil iedereen hetzelfde en als je dat meteen goed regelt dan kan iedereen weer snel gelukkig verder leven en werken Met of zonder elkaar. Want het thuisfront zit ook echt niet te wachten op een bankzitter.

Ja maar je kan toch niet iemand ontslaan die ziek thuis zit?

Klopt. En diegene wordt ook echt niet beter als die weet dat hij of zij aan het einde van de rit wordt afgeschoten. Dus snel coaching gericht op zelfvertrouwen, het hebben van perspectief en de discipline om voor jezelf te zorgen. Dat zijn de juiste ingrediënten voor resultaat. Van pappen en nathouden is nog nooit iemand beter geworden. En hoe langer je niet werkt, hoe meer je je leven een andere invulling gaat geven. En laten we wel wezen: na twee jaar houdt je betaalde vakantie echt op en zijn je mogelijkheden op de arbeidsmarkt enorm geslonken.

Dus los het op! Zo snel mogelijk.

Vanuit meerdere disciplines als mediator, coach en re-integratie adviseur heb ik verstand van verzuim. Verzuim is gedrag en gedrag kan je managen.