Nieuw de opleiding: Coach on the JOB

IMG_3640.jpeg

Opleiding: Coach on the Job

Deze specifieke interne training heeft als doel werknemers op te leiden tot coach van hun collega’s om met hen de doelstellingen van de het bedrijf te bewerkstellingen. Eigen verantwoordelijkheid, resulterend in een verrassende kwaliteit van dienstverlening (WOW!). 

Door de toekomstige coaches en deel van de training zelf te laten vormgeven, daarbij geholpen door de ervaren coaches, worden zij zich sneller bewust van de kern van hun coachtaak.

Als trainer én als coach stopt Mirjam pas als ze is doorgedrongen tot de essentie van gedrag. Voor de werknemers van inmiddels diverse bedrijven is dat van groot belang als ze intrinsiek gemotiveerd meer kwaliteit moeten gaan leveren. Eigenaarschap is geen trucje…..

 Naast bekende methodes als RET, Roos van Leary, kernkwaliteiten en drama & improvisatietechnieken wordt aandacht besteed aan: omgaan met weerstand, smoezen, dode paarden, voorleven, intrinsiek motiveren, positief reframen, geweldloos communiceren, feed forward en meeveren vs provoceren. 

#

 

En dit vonden ze ervan:

 En dit vonden ze ervan:

Referentie: Mikal van Kuilenburg (teammanager gemeente Woerden)

Ik ben vanaf het eerste moment betrokken geweest bij deze opleiding.
Ik heb gezien hoe Mirjam alles uit de kast heeft gehaald om van mijn collega’s volwaardige coaches te maken en dat in een bijzondere periode (coronacrisis).
De traingingen van Mirjam gaan gepaard met veel humor, scherpe interventies, interacties samenspel en veel theoretische en praktische modellen.
Ook werd de provocatieve kant van het coachen niet geschuwd.
Gedurende het traject heb ik de cursisten zien groeien in het coachend vermogen, wat geresulteerd heeft in een aantal nieuwe interne coaches, waar de organisatie veel plezier aan gaat beleven.
Veel complimenten en bewondering voor de wijze waarop Mirjam deze opleiding heeft vormgegeven.

Monica Stam – programmamanager organisatieontwikkeling – Gemeente Woerden
Mirjam heeft sinds begin 2020 het opleidingstraject voor interne coaches bij de Gemeente Woerden vormgegeven. Met grote flexibiliteit en improvisatievermogen heeft zij de stap van een fysiek opleidingstraject, naar een online versie en weer terug succesvol gemaakt. Onze organisatie is nu een vijftal nieuwe – èn enthousiaste - coaches rijker. Deze heeft ze, samen met al eerder opgeleide coaches, samen weten te smeden tot een gemotiveerde coachpool. Met een mooie mix van humor, confronteren, oprechte aandacht voor de ander en een hele grote bak aan kennis en ervaring heeft Mirjam er een bijzonder en succesvol traject van gemaakt.
Daarnaast is ze een fijne en scherpzinnige sparringpartner, waarmee het prettig schakelen was om de vaart in het traject te houden. Dank!

Voordat ik aan het traject begon dacht ik ‘super, ik wil graag coach worden en zijn voor mijn collega’s en dat gaat vast lukken’.
Tijdens het traject werd ik verrast, zelf gecoacht en uitgedaagd. Mijn eigen gedrag is onder de loep genomen en op een prettige manier bekritiseert en geprovoceerd.
Anders dan ik vooraf had gedacht is het gelukt. Anders, omdat vooraf het eigen gedrag minder zichtbaar was dan achteraf.
Niet afhaken als het moeilijk wordt, blijven als je getriggerd wordt. Mirjam heeft ons nieuwsgierig gemaakt en gehouden en is door niet lief te zijn toch lief geweest voor ons.
Hierdoor ben ik nu bewuster van mijn eigen gedrag en kan ik mijn collega’s hierin steunen. Dank!
Jacqueline Dros

HR | Gemeenten Woerden en Oudewater
Op een professionele en uitdagende wijze brengt Mirjam beweging tot stand. Stimuleren, enthousiasmeren en confronteren zijn onderdeel van haar werkwijze. Wil je ontwikkeling op maat? Dan ben je bij Mirjam aan het goede adres.

Sanne – Gemeente Woerden
‘Met een licht chaotische, maar altijd prettig gestoorde energie heeft Mirjam ons in deze training meegenomen in de technieken van coaching. Mirjam speelde continu heel goed in op wat er gebeurde in onze groep of in de organisatie. Daarmee verliep iedere sessie steevast anders dan we van tevoren dachten. Maar… daarmee werden we ook haarscherp geconfronteerd met onze eigen inbreng en gedrag. Soms best pittig, maar ook een onwijs goede leerschool.’

Bernadette Vuur – deelnemer opleiding – Gemeente Woerden
Begin 2020 ben ik gestart met de opleiding ‘Coach on the job’ en sindsdien heeft Mirjam van mij een echte coach binnen de coachpool van de gemeente Woerden gemaakt. Het traject met Mirjam heeft mij geleerd eerlijk naar mezelf te kijken en mij de tools aangereikt om andere mensen te coachen. Ik kijk terug op een heel leerzaam, confronterend maar vooral leuk traject waarmee ik mijzelf echt heb kunnen ontwikkelen, zowel als persoon als coach. Mirjam is een leuke, grappige maar ook eerlijk en directe vrouw die zich altijd met vol overgave heeft ingezet voor de ontwikkeling van mij als persoon als onze coachpool. Wil je verandering en ben je bereid om geconfronteerd te worden met jezelf en actie te ondernemen? Dan raad ik het zeker aan om met Mirjam in gesprek te gaan!